Skrew you -tunnustuspalkinto

Oulun sarjakuvaseura myöntää Skrew you -tunnustuspalkintoja sarjakuvan hyväksi tehdystä työstä.

"Nimi tunnustukselle löytyi Oulussa 1980- ja 1990-luvuilla ilmestyneen Ruuvari-sarjakuvalehden ensimmäisistä numeroista. Seura tulee jakamaan tunnustuksia aina sopivan tilaisuuden tullen" -Harri Filppa2013


Jii Roikonen
30-vuotistaiteilijajuhlia viettävä Roikonen (s. 1970) on ilahduttanut sarjakuvia lukevaa yleisöä jo vuodesta 1983, ammatikseen hän on tehnyt sarjakuvia ja muita kuvituksia jo kahden vuosikymmenen ajan.

Jii Roikosen tunnetuin hahmo on Jasso, joka syksyllä täytti 21 vuotta. Hyväntahtoisen humoristiset seikkailut ja kuvitukset ovat Roikosen tunnusmerkki. Sarjakuvataiteilijalla on toinenkin puoli, josta muistuttavat albumit Mustaa ja Valoa.

Skrew You -tunnustuksen perusteena on pitkä ura sarjakuvan parissa. Aikaisemmin Roikonen on palkittu muun muassa Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatulla 2005.

2012


Keijo Ahlqvist
Vuodesta 2000 Ahlqvist (s. 1955) on opettanut Limingan taidekoulussa sarjakuvaa ja luotsannut monia sarjakuvauralle. Sarjakuvaneuvoksen arvon Ahlqvist sai 2009.

Ennen Liminkaa Ahlqvist vaikutti Kemissä, jossa syntyi monenlaisia perinteisen sarjakuvamaailman rajoja ylittäviä teoksia, tunnetuimpana esimerkkinä Kemin kaupungin kunnalliskertomukset 1985-1993.

Jo Kemissä Ahlqvist oli opetuksen asialla. 1988 ilmestyi Ari Kutilan kanssa tehty opas Piirrä sarjakuvaa. Nykyisin Ahlqvistin oppeihin voi tutustua myös netissä, Sarjakuvantekowikissä.

2011


Pentti Nuortimo
Nuortimo on Oulun sarjakuvaseuran perustajia ja ensimmäinen puheenjohtaja. Nuortimon Tahavo seikkaili Kalevassa ja sarjakuvaseuran julkaisemassa Kuplassa 1980-luvulla. Kalevan kuvittajana hän oli 1975-1983. Nykyisin Nuortimo työskentelee graafisena suunnittelijana Fiskarsissa.

Ilpo Koskela
Koskela on ollut mukana lähes kaikessa pohjoisen Suomen sarjakuvaan liittyvässä toiminnassa. Valtakunnallisestikin palkittu tekijä 1980-luvun alusta lähtien sarjakuvien julkaisemisen lisäksi ollut mukana kehittämässä sarjakuvaopetusta Oulussa ja Limingassa ja johtanut Kemin sarjakuvafestivaaleja. Koskelan sarjakuvia on käännetty englanniksi ja ruotsiksi. Tekijän 30-vuotistaiteilijajuhlanäyttely on parhaillaan esillä Turussa.

Esa Holopainen
Holopainen palkittiin erityisesti Tyrnävän verikoirien kaksikymmenvuotisesta taipaleesta. Sarjakuva alkoi ilmestyä Oulun ylioppilaslehdessä 1989 ja sai päätöksen toukokuussa 2011. Holopaisen toiminta sarjakuvaopettajana ja -tapahtumajärjestäjänä Muhoksella ansaitsee myös kiitoksen. Suurelle yleisölle Holopainen lienee tutuin Kalevan verkkosivuilla julkaistavasta Naapurit -sarjasta.

Tulevat tapahtumat

5.12.2013 klo 17-18:30
Sarjakuvalukupiiri


Teema: Joulu

Oulun kaupunginkirjastossa, aikuisten osastolla, tietopalvelun lukupisteellä

Tilaisuus on ikärajaton ja järjestetään yhteistyössä Oulun kaupunginkirjaston kanssa.
5.12.2013 klo 19-
Sarjakuvaklubi


Ohjelma ilmoitetaan myöhemmin...

Sarjakuvatietovisa (Sarjakuvapalkinto).

Tarjolla: Sarjakuvaolut ja -siideri, sekä taikajuoma

Never Grow Old (K18)

Lisää tapahtumia...Ruutukaava.com  |  © Oulun sarjakuvaseura r.y. ja tekijät  

seura (at) ruutukaava.com

Oulun sarjakuvaseura ry
PL 42
90015 Oulun kaupunki